Køb af kat hos DK Robdrup
Vi forbeholder os ret til at afvise købere uden yderligere begrundelse.
Enekat - Nej tak
Vores killinger vokser op i en stor familie og er derfor vant til at der er flere andre katte. Nogle gange har en killing ikke kun en mor her i huset, men en fysisk mor og indtil flere au-pair mødre. Domesticeret katte er ikke solitære som de ville være i naturen, men har fået nogle sociale relationer med andre katte. Vores katte nyder at der er en artsfælle, som den kan være kat sammen med, for vi som mennesker kan ikke opfylde behov som katteleg hvor man bider i hinanden, vask med tungen af katten, og ydermere er det positive ved mere end en kat at de kan underholde hinanden mens vi er på arbejde, på en kort weekendtur og ligende. Vi giver selvfølgeligt en god pris, hvis man køber mere end en kat hos os.
Hvornår kan de flytte??
Loven siger at killinger ikke må flytte før de fylder 12 uger, men vi vurdere vores killinger enkeltvis og det er ikke altid at de klar til at flytte når de er 12 uger, så derfor siger vi at de kan flytte i en alder på mellem 12 og 15 uger, hvis killingen ikke er færdig med sit forhold til sin mor, kan det senere give adfærdsproblemer som urenlighed, patten på tøj eller øreflip, aggresivitet.
Neutralisering
Killinger fra os er altid neutraliseret inden de flytter hjemmefra, med mindre at de er solgt til avl. Killinger til avl sælges kun til registerede opdrætter i FIFe, TICA eller et andet forbund registeret i The World Cat Congress. Der er store diskutioner om tidlige neutraliseringer, men vi er tilhængere af dette af flere årsager, for det første bliver killingen neutraliseret mens den stadig er ejet af os, så hvis der skulle gå noget galt er det økonomisk vores hovedpine. For det andet kommer en killing sig meget hurtigere efter indgrebet, end en voksen kat. For det tredje for killingen aldrig en påvirkning af homoner og får aldrig kønsdrift med trang til parring eller markeringer, hvilket vi i enkelte tilfælde ser med katte der er neutraliseret i en senere alder.
Hvad følger med i prisen på killingen
Når en killing flytter hjemmefra har den følgende med:
 • En Felis Danica stamtavle
 • En Id-chip og/eller et øremærke
 • En færdig vaccinationspakke med 2 gange grundvaccine med PureVax RCP FeLV
 • Lidt legetøj, en sutteklud og lidt mad til de første dage
 • En sundhedsbog eller et kæledyrspas
 • En Købskontrakt
 • En pasningsvejledning
 • Vores killinger er opvokset på en alsidig kost bestående af våd- og tør foder af højeste kvalitet, samt diverse former for råt kød og fisk.
  Jeg behøver ikke en stamtavle.
  Jo du gør, stamtavlen er dit bevis for at katten er en racekat og er en del af garantien på katten, sammen med købskontrakten Det er ikke prisen på stamtavlen der gør en forskel i prisen i forhold til en huskat, det er det store arbejde der ligger i at opdrætte racekatte, der er udgifter til hankat, enten lån eller egen, dyrlægeregninger, test af hun- og hankatte, foder, grus og masser af tid, med det betyder også at vi kan garantere at du få en kat som på alle måder er sikret mod arvelige sygdommer, er sunde og raske og er velsocialiseret.
  Vores killing skal løbe frit.
  Hvis I mener at jeres kat skal løbe frit, er det ikke os I skal have kat fra, for vi sælger ikke til fritløb. Det skyldes flere ting, men først og fremmest skal du/I vide at i overtræder Mark- og Vejfredslovens kapitel 1 § 1, som siger at man skal holde sine kæledyr på egen matrikel. For det andet har vi i den tid killingen har boet hos os skabt et forhold til killingen, og vil blive lige så kede af hvis den skulle blive offer for de mange fare, der findes i det frie liv. Af farer kan vi nævne trafikken, katnapning, rovdyr, løse hunde, ondskabsfulde mennesker mm., så derfor siger vi nej til fritløb.